Conferències/ Tallers

Be sigui amb l'escriptura, la medecina, el pensament, etc coneixerem una nova manera de veure el mon. Un punt de vista oriental que ens pot ajudar a apreciar altres cultures.

 

Les nostre conferències tenen una durada aproximada de 1,30 h.

 

Els nostres tallers els trobem agrupats en diferents cicles d'una, dues o tres sesions segons la proposta, amb una durada aproximada de 4,00 h per sesió.


L'escriptura xinesa: simbol, emblema i concepte

 

Cada caràcter xinés és una paraula completa, que pot tenir diferents significats segons el context emprat. Us proposem un viatge molt ràpid al món de l'escriptura xinesa: aprendrem a llegir alguns caràcters, veurem l'ús d'un diccionari xinés i observarem la caligràfia com una obra d'art.

Podreu veure els diferents estri emprats, pincells, papers, tintes, etc.

El Paisatge Interior

Els Toistes contemplen el cos com un paisatge viu, on la vitalitat interior es mou com un riu. Aquesta vitalitat pot robar diferents bloqueigs o passos tancats. Mitjançant imatges poètiques extretes d'una pintura del segle XIX, veurem com els savis taoistes i els metges tradicionals eliminaven aquestes obstruccións energètiques gràcies a mètodes de meditació i gimnàstica suau.

Els Deu Secrets de la salut dels avis xinesos

A partir d’un poema tradicional xinès, ens endinsarem en deu temes fonamentals per al manteniment de la salut i el benestar (dieta, exercici, descans, etc), generant un col·loqui participatiu sobre la visió de la vida, la salut i la malaltia segons la medicina xinesa

 

易經

Yijing

El llibre dels Canvis

En el seu origen va ser una eina ritual d'endevinació del futur utilitzat per els nobles de les antigues dinasties xineses, però al llarg del temps va anar incloent diferents comentaris i exenesis que van convertir-lo en un manual de comportament ètic, social i espiritual per a qualsevol persona ce cor "noble", eina de meditació i coneixement i obra d'art plena de símbols.

El Tao del Qigong

El Qigong (es llegeix Txi-Kung), es una sèrie d’exercicis i mètodes de salut i harmonia sorgits de la medicina xinesa i el Taoisme.

A la nostre conferencia us donarem a coneixer la seva ancestral historia 

Al taller que correspon aquesta xerrada practicarem diferents postures per a trobar l’harmonia ment-cos de manera natural i intuitiva. De forma agradable i sense forçar, però concentrada, començarem a regular tota l’energia corporal, enfortint el cos i la ment i lluitant contra diferents tipus de malaltia. Te una durada de 2,30h.

Al Centre de Cultura Tradicional Xinesa WUDANG portem mes de vint anys formant monitors, per més informació sobre el curs de formació cliqueu aqui

La meditació senzilla i eficaç

Diu un antic text xinès: No importa quin nom li donis; no es tracta d’altra cosa que fer que la teva ment i la teva respiració depenguin una de l’altra; que el yin i el yang entrin en contacte al teu interior, i que el teu esperit i la teva energia quedin completament entrellaçats

Què és la medecina xinesa?

Són moltes les persones que actualment recorren a la medicina tradicional xinesa per a restablir la seva salut. Però aquesta ciència no s’identifica exclusivament amb l’acupuntura, sinó que té altres branques, com la cura amb herbes, els massatges, la gimnàstica energètica, etc. Ens agradaria passar una estona explicant-vos els principals components d’aquesta medicina i fer-vos conèixer els seus procediments i objectius.

Taller de Tui Na

La antiga ciència del tui-na xinès es concentra en la utilització de les mans per a diagnosticar diferents trastorns de salut gràcies a la palpació i tractar-los mitjançant una gran varietat de tècniques manuals.

Tui-na fa servir la teoria de la medicina tradicional xinesa com a fonament per al tractament. Conceptes com “energia interna” (qi), cinc elements o els meridians energètics del cos hi tenen un paper essencial.

Amb aquest taller d’introducció, els participants tindran un coneixement bàsic però molt ben treballat de les tècniques del tui-na i de com aplicar-les com a mètode d’urgència davant esquinços, febre, mal de cap, problemes menstruals, etc. 

Un yin i un yang

vet aquí el Tao

La antiga ciència del yin i el yang

Alquimia Femenina

Alquimia és el nom d’un treball meditatiu energètic yin que respecta la fisiologia de la dona. Treballant en postura asseguda, descobrirem com comunicar amb l’energia ancestral del nostre propi interior i la mobilitzarem com a acte de sanació física i espiritual.

Taller de 2,30h.

Alquimia Masculina

Alquimia és el nom d’un treball energètic yang que aprofita l’energia de l’home per a transformar-la en potència espiritual. Portant la concentració fins a un punt molt profund, enfortirem la salut, relaxant les tensions musculars, calmant la ment i vitalitzant la pròpia energia interior.

Taller de 2,30h.

Meditació de la

Lluna Plena

Aquesta pràctica intenta aprofitar el Yin de la Lluna i el Yang que reflecteix, en forma de llum del Sol, per a fer-los circular dins el cos, convertint-los en energia molt pura i serena.

Una meditació inoblidable.

Aquest taller nomes es programable en dates especifiques.