Qigong 氣功 (Qi = Energia Interna, Gong = Exercici; a vegades escrit Chi-Kung) és un antic sistema de salut i medicina energètica, practicat a la Xina des de fa segles per els metges tradicionals, els monjos budistes i taoistes i els mestres d’arts marcials. De forma senzilla, podem dir que el Qigong es la ciència i l’art d’afavorir, nodrir, netejar i fer circular la energia interna (Qi) que circula per el cos dels éssers humans, amb l’objectiu de proporcionar una bona salut, vitalitat i serenitat interior.

La pràctica del Qigong es basa en la regulació de la postura corporal, la concentració mental, i la respiració.

 

Les classes de Qigong a l’Escola WUDANG estan centrades en el desenvolupament harmònic psíquic i físic dels alumnes. Per tal de poder nodrir i enfortir els “tres tresors” (cos, ment i respiració), es mostren diferents tècniques que es poden practicar en postura dreta, asseguda, ajaguda o bé caminant, per tal que cada persona pugui trobar el mètode que s’adapti més a les seves necessitats.

 

A les classes practicarem diferents mètodes de relaxació, meditació, rehabilitació i de prevenció de malalties, mitjançant un treball molt senzill però extremadament potent que mobilitza les energies interiors per tal de regular la circulació de la sang, el treball dels òrgans interns, el relaxament general, la tonificació muscular i la concentració mental